Beneden Molendijk Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland maakten we een ontwerp voor een woon/winkelgebied aan de Beneden Molendijk, bestaande uit ongeveer 48 woningen voor verschillende doelgroepen in combinatie met 2.500 m² winkelruimte en een parkeergarage. Om het volledige programma te realiseren met respect voor het dorpskarakter van Oud Beijerland, bedachten we langs de Molendijk een terras, introduceerden we bij de winkels een groen plein en ontwierpen we de woningen als een hedendaagse interpretatie van een ‘hofje’. Verbijzonderingen van gewone, aangename plekken in een mooi dorp.

Het plein bij de winkels vormt de uitnodigende entree naar het gebied aan de Beneden Molendijk en zorgt ervoor dat alle winkels voldoende ruimte hebben om zich te presenteren. De nieuwbouw aan de Molendijk wordt voorzien van een terras dat via een brede trap uitkomt op het plein. Vanaf de Molendijk zijn de winkels aan het plein door middel van een voetgangersbrug op het eerste verdiepingsniveau direct bereikbaar.

Stedenbouwkundig bestaat het plan uit twee delen: de woningen met hun specifieke, voorgeschreven kaprichtingen en de grote commerciële winkelruimten aan de Beneden Molendijk. Door de kleinschalige bebouwing van de woningen en de grotere massa van winkelblokken in elkaar te laten grijpen, creëren we samenhang tussen beide delen.

Het parkeren is ondergebracht op twee niveaus, verborgen achter de woningen. Door de tuinen op te tillen naar dekniveau ontstaat een ‘hofje’. Grote variatie in het gevelbeeld van de woningen langs de Kerkstraat zorgt voor aansluiting bij het verlengde van deze straat.

Boven de "winkelkoppen" aan de Beneden Molendijk komt een aantal penthouse-appartementen. De nieuwbouw aan de Molendijk voegt zich naadloos in de overige dijkbebouwing. Op beide straatniveaus kunnen winkels of horeca worden gerealiseerd.

U bent hier

In het stationsgebied van Utrecht wordt nu volop gebouwd. »

Voor het schitterende terrein van Kentalis heeft Ector Hoogstad Architecten een carré van twintig woongroepen ontworpen voor in totaal 130 cliënten voor ‘beschermd wonen’ rondom een groene binnenho »

Het voormalige hoofdkantoor van Van Ommeren, gelegen langs het Park aan de Maas, bestond uit laagbouw en een toren. »

De Rotterdamse Waalhaven wordt de komende decennia grootscheeps getransformeerd. »

Het is een maatschappelijk gegeven dat voor ouderen de leefwereld in de loop der tijd steeds kleiner wordt. »

Voor een lange smalle kavel in een nieuwbouwwijk aan de rand van het Veluwemeer werd een ontwerp gemaakt voor een weekendhuis. »

Voor het hoofdkantoor van Vopak en de kantoren en appartmenten in de aangrenzende Westerlaantoren in het Scheepvaartkwartier van Rotterdam ontwierpen we een aangename en sfeervolle, volledig onderg »

Omgekeerde integratie - woningen voor iedereen op het terrein van een zorginstelling - vormt de basis voor deze studie. »

Rotterdam

’s Werelds grootste fietsenstalling in Utrecht is de winnaar geworden van de Betonprijs in de categorie Utiliteitsbouw! Op 15 november 2017 namen wij deze prijs met veel vreugde in ontvangst. »

Ector Hoogstad Architecten is op basis van een ontwerpvisie de winnaar geworden van een besloten architectenselectie voor de ontwikkeling van het Taatsenplein in de Utrechtse wijk Papendorp. »

Het eerste deel van de nieuwe rijwielstalling bij station Utrecht Centraal is nu ook officieel geopend door wethouder Stationsgebied Victor Everhardt van de gemeente Utrecht, regiodirecteur Heike L »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »